Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissievergadering

dinsdag 1 november 2016

19:30 - 22:00
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
J. van Brenkelen

Agendapunten

  1. 1

    De commissievergadering is bedoeld om te komen tot een advies van de commissie over de geagendeerde onderwerpen. Dit advies komt tot stand door het delen van de verschillende fractiestandpunten. Afgesproken is dat het in principe niet is toegestaan tijdens de commissievergadering nog vragen te stellen. Vragen aan het college naar aanleiding van de verschillende agendapunten die uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend, worden uiterlijk twee werkdagen voor de vergadering beantwoord.

  2. 2

    Bij aanvang van de vergadering stelt de commissie de agenda definitief vast. Dat kan betekenen dat de volgorde van het behandelen van agendapunten wordt gewijzigd. Aanleiding hiervoor kan zijn dat zich voor een agendapunt insprekers hebben gemeld of dat voor een bepaald agendapunt juist veel publiek aanwezig is.

  3. 3

    Commissieleden kunnen het college over actuele zaken ter verantwoording roepen. De vragen voor dit agendapunt moeten uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend. Bij de vragen moet gemotiveerd worden aangegeven wat het spoedeisende karakter van de vraagstelling is, waardoor beantwoording tijdens de vergadering gewenst is. Over de antwoorden kan geen discussie worden gevoerd.

  4. 4

    Commissieleden kunnen tot 48 uur voorafgaand aan de vergadering verzoeken tot wijziging van de besluitenlijst bij de griffie indienen.

  5. 5

    De voorzitter, dan wel het college kunnen mededelingen doen. Over een mededeling kan geen discussie worden gevoerd.

  6. 6

    De commissie formuleert, op basis van de fractiestandpunten die in de commissievergadering worden uitgewisseld, een advies aan de gemeenteraad voor de verdere behandeling.

  7. 6.1

    Nuon wind heeft het initiatief genomen om een windpark op het industrieterrein Moerdijk te realiseren. Om dit initiatief te kunnen realiseren is een bestemmingsplan opgesteld. Op het ontwerp zijn 232 zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben geresulteerd in een tweetal aanpassingen. De belangrijkste is de verlaging van de maximaal toegestane tiphoogte. De gemeenteraad van Moerdijk heeft in een motie uitgesproken te komen tot een beperking van de hoogte nabij woonkernen die verder reikt dan de nu voorgestelde hoogte.

  8. 6.2

    Rijk Zwaan heeft een verzoek ingediend om de maximale goothoogte van 8 meter uit het bestemmingsplan te schrappen. De maximale bouwhoogte blijft op 12 meter gehandhaafd. Tijdens de hoorzitting op 20 oktober is gelegenheid geboden aan de indiener van een zienswijze om deze toe te lichten.

  9. 6.3

    In het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen is dit keer het bestemmingsplan ‘Kern Moerdijk’ aan de orde. Er is een zienswijze ingediend, welke zienswijze is gehonoreerd. Met het gewijzigd vaststellen van dit bestemmingsplan beschikt ook de kern Moerdijk over een actueel bestemmingsplan.

  10. 6.4

    Met het bestemmingsplan ‘Kleinschalige bouwlocaties’ wordt invulling gegeven aan de pilot om dergelijke initiatieven binnen de gemeente te stimuleren. In dit plan zijn voor 7 initiatiefnemers mogelijkheden gecreëerd om 11 woningen verspreidt over de kernen te bouwen. Er zijn tegen dit plan vier zienswijzen ingediend. Deze zijn tijdens de hoorzitting van 20 oktober aan de orde gekomen.

  11. 6.5

    Na de afronding van de deelgebieden I en II moet deelgebied III nog ruimtelijk en financieel afgewikkeld worden. Het betreft het gebied omsloten door de Timberwolfstraat, de Antoniusstraat, het evenemententerrein en de Dr. Poelsstraat. Het voorgelegde voorstel voorziet hierin.

  12. 6.5.1
    Vertrouwelijke bijlage bij Project 121. Projectexploitatie deelgebied III Standdaarbuiten
  13. 7

    Op de toezeggingenlijst wordt melding gemaakt van toezeggingen die het college in eerdere commissievergaderingen heeft gedaan.

  14. 8
    Sluiting