Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissievergadering

donderdag 21 juli 2022

19:30 - 22:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
J. van Brenkelen
Toelichting

Op grond van de Verordening op de raadscommissies gemeente Moerdijk (art. 23 lid 1) kunnen burgers in een vergadering het woord voeren over onderwerpen die geagendeerd zijn. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit uiterlijk voor 12 uur op de dag van de vergadering bij de griffie. Hij/zij vermeldt daarbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij/zij het woord wil voeren.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1

    De commissievergadering is bedoeld om te komen tot een advies van de commissie over de geagendeerde onderwerpen. Dit advies komt tot stand door het delen van de verschillende fractiestandpunten. Afgesproken is dat het in principe niet is toegestaan tijdens de commissievergadering nog vragen te stellen. Vragen aan het college naar aanleiding van de verschillende agendapunten die uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend, worden uiterlijk twee werkdagen voor de vergadering beantwoord.

    Besluit

    De voorzitter opent de vergadering, bericht van verhindering is ontvangen van de heer Fens.

  2. 2

    Bij aanvang van de vergadering stelt de commissie de agenda definitief vast. Dat kan betekenen dat de volgorde van het behandelen van agendapunten wordt gewijzigd. Aanleiding hiervoor kan zijn dat zich voor een agendapunt insprekers hebben gemeld of dat voor een bepaald agendapunt juist veel publiek aanwezig is.

    Besluit

    Vanwege de aanwezigheid van mevrouw Klijn Velderman als inspreekster, stelt de voorzitter voor agendapunt 8.2.1e naar voren te halen, als eerste raadsvoorstel bij blok 2.
    Met inachtneming van deze wijziging wordt de agenda vastgesteld.

  3. 3

    Commissieleden kunnen het college over actuele zaken ter verantwoording roepen. De vragen voor dit agendapunt moeten uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend. Bij de vragen moet gemotiveerd worden aangegeven wat het spoedeisende karakter van de vraagstelling is, waardoor beantwoording tijdens de vergadering gewenst is. Over de antwoorden kan geen discussie worden gevoerd.

  4. 3.1

    De heer Stehouwer heeft de volgende vraag:
    Een bekend spreekwoord, geënt op de agrarische wereld zegt: als het kalf verdronken is, dempt men de put. Dat dempen van de put wordt in het centrum Zevenbergen nu ook wel echt een keer tijd. Figuurlijk dan.
    Wij plaatsen al tijden vraagtekens bij de verkeerssituatie op Noord- en Zuid Haven, Molen- en Doelstraat en de Markt. Geven ook mogelijke verbeteringen aan. Simpel, gezond verstand. Laatstelijk o.a. nog tijdens de verkiezingen, onze verschillende artikel 35 vragen en ook laatst bij de beschouwingen. Vragen stellen helpt kennelijk niet om enige urgentie te verkrijgen. Eerst maar een echt ongeluk. De antwoorden reppen over aankijken, onderzoeken en andere tijd- en geld rovende en vertragende activiteiten. Dat lost niks op, terwijl echte oplossingen echt niet complex zijn!
    In het weekend van 10 juli is er daadwerkelijk na een aanrijding iemand naar het ziekenhuis gebracht. Dit na talloze echte en bijna aanrijdingen. Zelfs Jules de Corte had kunnen zien wat er mis is en iedereen met een luisterend oor weet dat Zevenbergen aanpassingen wil. Zelf ben ik als voetganger al twee keer bijna van de sokken gereden en zie ik talloze overtredingen (maar helaas nooit BOA’s).
    Mijn hele korte vraag: wanneer gaat men nu eindelijk eens iets DOEN? Aan verkeersveiligheid en toegankelijkheid.

    Besluit

    Wethouder Dingemans wijst op de toezegging die hij heeft gedaan tijdens de raadsvergadering van 7 juli jl.: de verkeerssituatie zal in beeld worden gebracht om te bekijken welke optimalisaties nodig zijn.
    Op dit moment is al een rubber drempel ter hoogte van Proost beschikbaar gesteld, die het verkeer moet vertragen. Als gekozen zou gaan worden voor een autoluwer centrum moeten daarbij ook alle belangen afgewogen worden.

  5. 4

    Commissieleden kunnen tot twee werkdagen voorafgaand aan de vergadering verzoeken tot wijziging van de besluitenlijst bij de griffie indienen.

    Besluit

    De besluitenlijst wordt zonder opmerkingen vastgesteld.

  6. 5

    Besluit

    De heer L. Schreuders vindt dat zorgvuldiger met de actiepuntenlijst moet worden omgegaan.

  7. 6

    De voorzitter, dan wel het college kunnen mededelingen doen. Over een mededeling kan geen discussie worden gevoerd.

  8. 6.1
    Stand van zaken grote projecten
  9. 7

    Het gaat om zaken, die (nog) niet aan de raad ter besluitvorming worden voorgelegd, maar waar van de commissie een richtinggevende uitspraak wordt gevraagd. Deze uitspraak wordt verkregen door het uitwisselen van de fractiestandpunten.

  10. 7.1

    Op verzoek van dhr L. Schreuders (ChristenUnie) is de RIB over het fietspad Zevenbergseweg Klundert als bespreekstuk toegevoegd aan de agenda.

  11. 8
    Onderverdeling van de te bespreken onderwerpen in de drie domeinen
  12. 8.1

    De commissie formuleert, op basis van de fractiestandpunten die in de commissievergadering worden uitgewisseld, een advies aan de gemeenteraad voor de verdere behandeling.

  13. 8.1.1

    Er zijn geen voorstellen in dit blok.

  14. 8.1.2

    Het college informeert de commissie over actuele zaken die spelen binnen samenwerkingsverbanden waar de gemeente in deelneemt. Het college informeert de commissie met name over standpunten van het college namens de gemeente Moerdijk met betrekking tot hetgeen in bestuursvergaderingen aan de orde is geweest. De agenda’s van de gehouden vergadering zijn als bijlage aan de commissieagenda toegevoegd.

  15. 8.2
    Blok 2, ondernemen en leefomgeving (richttijd: 19.45 - 21.00 uur)
  16. 8.2.1

    De commissie formuleert, op basis van de fractiestandpunten die in de commissievergadering worden uitgewisseld, een advies aan de gemeenteraad voor de verdere behandeling. Eventuele vragen over deze voorstellen kunnen tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffie worden ingediend. Vragen die na die tijd zijn ingediend zullen niet tijdig beantwoord kunnen worden.

  17. 8.2.1a

    Het bestemmingsplan “Olavstraat 37 te Zevenbergschen Hoek” voorziet in de transformatie van een bedrijfslocatie naar woningbouw, die voorziet in de aanwezige woningbehoefte. Het plan omvat 14 appartementen en 6 rijwoningen. Het bestemmingsplan stelt regels voor deze ontwikkeling, biedt de motivering hiervan en toont de milieutechnische haalbaarheid van het plan aan. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 14 april tot en met 25 mei 2022 ter inzage gelegen, waarop 2 zienswijzen zijn ingediend. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing in het plan en ook zijn er geen ambtshalve wijzigingen nodig. Om deze reden wordt het bestemmingsplan ongewijzigd ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

    Voorgesteld besluit

    Gevraagd raadsbesluit:

    1. De ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Olavstraat 37 te Zevenbergschen Hoek’ ontvankelijk te verklaren;
    2. In te stemmen met de Nota van Zienswijzen en de zienswijzen ongegrond te verklaren;
    3. het ontwerpbestemmingsplan “Olavstraat 37 te Zevenbergschen Hoek”, zoals vervat in de bestandenset met planidentificatie “NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP30” ongewijzigd vast te stellen;
    4. ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    5. de planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP30 naar NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP40.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.



    1. De ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Olavstraat 37 te Zevenbergschen Hoek’ ontvankelijk te verklaren;
    2. In te stemmen met de Nota van Zienswijzen en de zienswijzen ongegrond te verklaren;
    3. het ontwerpbestemmingsplan “Olavstraat 37 te Zevenbergschen Hoek”, zoals vervat in de bestandenset met planidentificatie “NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP30” ongewijzigd vast te stellen;
    4. ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    5. de planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP30 naar NL.IMRO.1709.Olavstraat37ZH-BP40.
  18. 8.2.1b

    Op 1 maart 2018 is door de gemeente Moerdijk het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. In middels zijn er diverse omgevingsvergunningen verleend waarvan het wenselijk was deze te verwerken in het bestemmingsplan Buitengebied. Daarnaast is er gebleken dat het bestemmingsplan Buitengebied een aantal omissies bevat. Om vergunningen te herstellen en omissies te herstellen is er besloten een zogenoemde veegbestemmingsplan te maken voor het Buitengebied. Ook is er een initiatief vanuit de omgeving met betrekking tot het buitengebied meegenomen in het veegplan. Het Veegplan Buitengebied is hiermee een herziening op het bestemmingsplan Buitengebied. Hierbij zijn er verschillende aanpassingen gebundeld meegenomen. Alles wat in het Veegplan Buitengebied wordt benoemd komt in de plaats van en/of ter aanvulling op het bestemmingsplan Buitengebied. Voor alle overige onderdelen blijft het bestemmingsplan Buitengebied van kracht. De raad wordt gevraagd het Veegplan Buitengebied 2021 vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    Raadsbesluit:

    1. De ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied 2021’ ontvankelijk te verklaren;
    2. In te stemmen met de inhoud van de bij dit voorstel behorende “Nota van Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied 2021’ d.d. juli 2022”;
    3. Op basis van de Nota zienswijzen, zienswijze 3 en 5 gegrond te verklaren, zienswijzen 1, 2 en 4 ongegrond te verklaren;
    4. Het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Buitengebied (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP30), als gevolg van de wijzigingen zoals opgesomd in de Nota van Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Veegplan Buitengebied d.d. juli 2022, gewijzigd vast te stellen;
    5. Ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    6. De planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP30 naar NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP40.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.



    1. De ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied 2021’ ontvankelijk te verklaren;
    2. In te stemmen met de inhoud van de bij dit voorstel behorende “Nota van Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Buitengebied 2021’ d.d. juli 2022”;
    3. Op basis van de Nota zienswijzen, zienswijze 3 en 5 gegrond te verklaren, zienswijzen 1, 2 en 4 ongegrond te verklaren;
    4. Het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Buitengebied (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP30), als gevolg van de wijzigingen zoals opgesomd in de Nota van Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Veegplan Buitengebied d.d. juli 2022, gewijzigd vast te stellen;
    5. Ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    6. De planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP30 naar NL.IMRO.1709.BPBGVeegplan2021-BP40.
  19. 8.2.1c

    Op het perceel gelegen aan de Sporenbergstraat te Zevenbergschen Hoek bevindt zich een braakliggend grasveld (voormalig sportveld). De gemeente Moerdijk is voornemens hier woningen te realiseren. Het bestemmingsplan stelt regels aan de beoogde woningbouwontwikkeling en onderbouwt deze middels milieutechnische en beleidsmatige overwegingen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 21 april tot en met 1 juni 2022 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen op het bestemmingsplan ingediend. Ook zijn er geen ambtshalve wijzigingen nodig. Daarom wordt het bestemmingsplan ongewijzigd ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad wordt gevraagd het bestemmingsplan vast te stellen.

    Voorgesteld besluit

    Raadsbesluit:

    1. het ontwerpbestemmingsplan “Sporenbergstraat”, zoals vervat in de bestandenset met plan-identificatie “NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP30” ongewijzigd vast te stellen;
    2. ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    3. de planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP30 naar NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP40.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.



    1. het ontwerpbestemmingsplan “Sporenbergstraat”, zoals vervat in de bestandenset met plan-identificatie “NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP30” ongewijzigd vast te stellen;
    2. ten behoeve van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;
    3. de planidentificatie van het bestemmingsplan te wijzigen van NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP30 naar NL.IMRO.1709.ZHBPSporenberg-BP40.
  20. 8.2.1d

    Op 23 april 2020 is het startdocument voor de herontwikkeling van de Koningin Julianastraat 25 vastgesteld door uw gemeenteraad. De volgende stap in het proces is het go/no go-besluit op basis van het haalbaarheidsdocument. Hiermee wordt de initiatieffase van het project afgerond, en start (bij een go-besluit) de ontwerpfase. In het licht van de behoefte aan woningbouwproductie, wordt de raad gevraagd in te stemmen met het haalbaarheidsdocument voor deze ontwikkeling. Daarnaast wordt de raad gevraagd om in te stemmen met de locatie ontwikkelingsovereenkomst (LOO).

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met het haalbaarheidsdocument voor de ontwikkeling van de Koningin Julianastraat 25 in Fijnaart, met als kernpunt de realisatie van 22 woningen verdeeld over één appartementengebouw, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 8 aaneengebouwde woningen in de (middel)dure sector;
    2. De projectexploitatie en locatie ontwikkelingsovereenkomst (LOO) van het project vast te stellen (vertrouwelijk);

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.



    1. In te stemmen met het haalbaarheidsdocument voor de ontwikkeling van de Koningin Julianastraat 25 in Fijnaart, met als kernpunt de realisatie van 22 woningen verdeeld over één appartementengebouw, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 8 aaneengebouwde woningen in de (middel)dure sector;
    2. De projectexploitatie en locatie ontwikkelingsovereenkomst (LOO) van het project vast te stellen (vertrouwelijk);
  21. 8.2.1e

    Op 14 maart 2019 is het startdocument voor de woningbouwlocatie Westschans (voorheen Blauwe Hoef) in Klundert vastgesteld door de gemeenteraad. De volgende stap in het proces is het go/no go besluit op basis van het haalbaarheidsdocument. Hiermee wordt de initiatieffase van het project afgerond, en start (bij een go besluit) de ontwerpfase.
    Het haalbaarheidsdocument wijst uit dat het ruimtelijk gezien haalbaar en wenselijk is om in Klundert 132 woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Daar is behoefte aan.
    Om de wijk te ontsluiten is een aparte weg van de wijk naar de Stoofdijk noodzakelijk, zodat bestaande wegen in de naastgelegen wijk Blauwe Hoef en het centrum van Klundert niet overbelast worden. De raad wordt gevraagd voor de verdere ontwikkeling een krediet beschikbaar te stellen.

    Voorgesteld besluit

    1. In te stemmen met het haalbaarheidsdocument voor de ontwikkeling woonwijk Westschans in Klundert, met als kernpunten
      • een sociaal woningbouwprogramma van circa 132 woningen in de verhouding
      i. 2/3 betaalbare woningen
      ii. 1/3 dure woningen
      • de noodzaak tot de aanleg van een externe ontsluitingsweg om de huidige wijk en centrum van Klundert niet te belasten met de circa 1100 motorvoertuigbewegingen per etmaal
      • met een goede aansluiting op het landschap, in een ruim groengebied met wateropvang, met mogelijkheden om een aantrekkelijk ommetje te maken.;
    2. af te zien van de bijdragen aan de reserve Bovenwijkse Voorzieningen en reserve Ruimtelijke Ontwikkeling omdat het hier een verliesgevende grondexploitatie betreft;
    3. de vertrouwelijke grondexploitatie vast te stellen;
    4. een krediet beschikbaar te stellen á € 13,1 mln. zijnde de kosten voor verdere uitwerking ontwerp, planvoorbereiding, bouw- en woonrijp, deze kosten te dekken uit:
      • de begrootte opbrengsten uit de grondverkoop (conform de grondexploitatie) à € 9,5 mln., en
      • de algemene reserve aan te wenden tot een bedrag van € 3,6 mln. en dit bedrag toe te voegen aan de verliesvoorziening grondexploitaties.;
    5. het college opdracht te geven om binnen deze kaders het project verder gestalte te geven en de financiële haalbaarheid van de 50 meter variant van de externe ontsluitingsweg te onderzoeken, met als randvoorwaarde dat de dekking hiervoor gevonden dient te worden binnen de optimalisatieslag.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als C-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.



    1. In te stemmen met het haalbaarheidsdocument voor de ontwikkeling woonwijk Westschans in Klundert, met als kernpunten
      • een sociaal woningbouwprogramma van circa 132 woningen in de verhouding
      i. 2/3 betaalbare woningen
      ii. 1/3 dure woningen
      • de noodzaak tot de aanleg van een externe ontsluitingsweg om de huidige wijk en centrum van Klundert niet te belasten met de circa 1100 motorvoertuigbewegingen per etmaal
      • met een goede aansluiting op het landschap, in een ruim groengebied met wateropvang, met mogelijkheden om een aantrekkelijk ommetje te maken.;
    2. af te zien van de bijdragen aan de reserve Bovenwijkse Voorzieningen en reserve Ruimtelijke Ontwikkeling omdat het hier een verliesgevende grondexploitatie betreft;
    3. de vertrouwelijke grondexploitatie vast te stellen;
    4. een krediet beschikbaar te stellen á € 13,1 mln. zijnde de kosten voor verdere uitwerking ontwerp, planvoorbereiding, bouw- en woonrijp, deze kosten te dekken uit:
      • de begrootte opbrengsten uit de grondverkoop (conform de grondexploitatie) à € 9,5 mln., en
      • de algemene reserve aan te wenden tot een bedrag van € 3,6 mln. en dit bedrag toe te voegen aan de verliesvoorziening grondexploitaties.;
    5. het college opdracht te geven om binnen deze kaders het project verder gestalte te geven en de financiële haalbaarheid van de 50 meter variant van de externe ontsluitingsweg te onderzoeken, met als randvoorwaarde dat de dekking hiervoor gevonden dient te worden binnen de optimalisatieslag.
  22. 8.2.2

    Het college informeert de commissie over actuele zaken die spelen binnen samenwerkingsverbanden waar de gemeente in deelneemt. Het college informeert de commissie met name over standpunten van het college namens de gemeente Moerdijk met betrekking tot hetgeen in bestuursvergaderingen aan de orde is geweest. De agenda’s van de gehouden vergadering zijn als bijlage aan de commissieagenda toegevoegd.

  23. 8.3
    Blok 3, mens en maatschappij (richttijd: 21.05 - 21.45 uur)
  24. 8.3.1

    De commissie formuleert, op basis van de fractiestandpunten die in de commissievergadering worden uitgewisseld, een advies aan de gemeenteraad voor de verdere behandeling. Eventuele vragen over deze voorstellen kunnen tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffie worden ingediend. Vragen die na die tijd zijn ingediend zullen niet tijdig beantwoord kunnen worden.

  25. 8.3.1a

    Voorgesteld wordt om de integrale aanpak arbeidsmigratie Moerdijk aan te passen met als aangepaste beleidskeuzen dat voor tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten verschillende vergunningprocedures kunnen worden gevolgd, waarbij een vergunning voor maximaal 20 jaar veelal denkbaar kan zijn. Tijdelijke bewoning van de complexen wordt tot maximaal 4 jaar toegestaan. De raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

    Voorgesteld besluit

    In te stemmen met de aanpassing integrale aanpak arbeidsmigratie

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.


    In te stemmen met de aanpassing integrale aanpak arbeidsmigratie.

  26. 8.3.1b

    De raad heeft ingestemd met een nieuwe werkwijze als vervolg op het wegvallen van het Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM) sinds januari van dit jaar, waarbij wordt ingezet op het verbinden van ondernemers, het versterken van het toeristisch product Moerdijk en het realiseren van een gezamenlijke promotie strategie. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de voorgestelde werkwijze en met het verhogen van het P-budget van team REO voor de functie van beleidsadviseur Recreatie en Toerisme lokaal.

    Voorgesteld besluit

    Gevraagd raadsbesluit
    In te stemmen met de voorgestelde werkwijze als vervolg op het wegvallen van het Toeristisch Fonds Moerdijk en dit te financieren vanuit het al beschikbare budget van € 50.000 per jaar;
    Het structureel ophogen van het P-budget van team REO vanaf 2023 met € 58.000 per jaar om de taken van de voormalige aanjager te formaliseren in de functie beleidsadviseur Recreatie en Toerisme lokaal en dit te verwerken binnen een sluitende (meerjaren)begroting 2023 en verder.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als C-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.








    In te stemmen met de voorgestelde werkwijze als vervolg op het wegvallen van het Toeristisch Fonds Moerdijk en dit te financieren vanuit het al beschikbare budget van € 50.000 per jaar;
    Het structureel ophogen van het P-budget van team REO vanaf 2023 met € 58.000 per jaar om de taken van de voormalige aanjager te formaliseren in de functie beleidsadviseur Recreatie en Toerisme lokaal en dit te verwerken binnen een sluitende (meerjaren)begroting 2023 en verder.

  27. 8.3.1c

    De VNG en het Rijk hebben afspraken gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan zorgorganisaties en professionals vanwege Corona (Covid 19). Met als doel dat de zorgaanbieders een uiterste inspanning kunnen verrichten om het coronavirus maximaal te controleren, kwetsbare mensen te beschermen en goede zorg te verlenen voor diegenen die dit nodig hebben. De vergoeding van de meerkosten is één van de onderdelen die binnen deze bestuurlijke afspraak van de VNG en het Rijk valt. In 2020 hebben de negen gemeenten in West-Brabant West zorgaanbieders gecompenseerd middels een subsidieregeling. De raad wordt gevraagd in te stemmen met de voortzetting van deze regeling, de Nadere regel Meerkosten Jeugdwet en Wmo (Covid 19) voor de jaren 2021 en 2022 en de uitvoering ervan te delegeren aan het college van de gemeente Roosendaal.

    Voorgesteld besluit

    Gevraagd raadsbesluit
    In te stemmen met het subsidieplafond ter hoogte van de in de decembercirculaire beschikbare rijksbijdrage van 2021 en 2022 voor de compensatie van zorgaanbieders voor 2021 en 2022. Voor gemeente Moerdijk is dit voor 2021 € 95.335. Voor 2022 zijn deze middelen nog niet bekend.

    Besluit

    Het voorstel is voldoende besproken en wordt als A-stuk geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 september 2022.






    In te stemmen met het subsidieplafond ter hoogte van de in de decembercirculaire beschikbare rijksbijdrage van 2021 en 2022 voor de compensatie van zorgaanbieders voor 2021 en 2022. Voor gemeente Moerdijk is dit voor 2021 € 95.335. Voor 2022 zijn deze middelen nog niet bekend.

  28. 8.3.2

    Het college informeert de commissie over actuele zaken die spelen binnen samenwerkingsverbanden waar de gemeente in deelneemt. Het college informeert de commissie met name over standpunten van het college namens de gemeente Moerdijk met betrekking tot hetgeen in bestuursvergaderingen aan de orde is geweest. De agenda’s van de gehouden vergadering zijn als bijlage aan de commissieagenda toegevoegd.

  29. 9

    Besluit

    De voorzitter sluit de vergadering om 22.20 uur en wenst iedereen een goed zomerreces toe.