Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissievergadering

woensdag 8 mei 2024

19:30 - 22:00
Locatie

Moerdijkzaal

Voorzitter
J. van Brenkelen
Toelichting

Deze commissievergadering vindt op een woensdag plaats in verband met Hemelvaartsdag.


FYSIEK DOMEIN:
de verdeling van de raadsvoorstellen over de commissies in deze ronde wordt definitief bepaald door de commissievoorzitters.



Op grond van de Verordening op de raadscommissies gemeente Moerdijk (art. 23 lid 1) kunnen burgers in een vergadering het woord voeren over onderwerpen die geagendeerd zijn. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit uiterlijk voor 12 uur op de dag van de vergadering bij de griffie. Hij/zij vermeldt daarbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij/zij het woord wil voeren.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1

    De commissievergadering is bedoeld om te komen tot een advies van de commissie over de geagendeerde onderwerpen. Dit advies komt tot stand door het delen van de verschillende fractiestandpunten. Afgesproken is dat het in principe niet is toegestaan tijdens de commissievergadering nog vragen te stellen. Vragen aan het college naar aanleiding van de verschillende agendapunten die uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend, worden uiterlijk twee werkdagen voor de vergadering beantwoord.

  2. 2

    Bij aanvang van de vergadering stelt de commissie de agenda definitief vast. Dat kan betekenen dat de volgorde van het behandelen van agendapunten wordt gewijzigd. Aanleiding hiervoor kan zijn dat zich voor een agendapunt insprekers hebben gemeld of dat voor een bepaald agendapunt juist veel publiek aanwezig is.

  3. 3

    Commissieleden kunnen het college over actuele zaken ter verantwoording roepen. De vragen voor dit agendapunt moeten uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de vergadering bij de griffie zijn ingediend. Bij de vragen moet gemotiveerd worden aangegeven wat het spoedeisende karakter van de vraagstelling is, waardoor beantwoording tijdens de vergadering gewenst is. Over de antwoorden kan geen discussie worden gevoerd.

  4. 4

    Commissieleden kunnen tot twee werkdagen voorafgaand aan de vergadering verzoeken tot wijziging van de besluitenlijst bij de griffie indienen.

  5. 5

    De voorzitter, dan wel het college kunnen mededelingen doen. Over een mededeling kan geen discussie worden gevoerd.

  6. 5.1
    Terugkoppeling overleg klankbordgroep Omgevingswet van 16 april 2024
  7. 6

    Het gaat om zaken, die (nog) niet aan de raad ter besluitvorming worden voorgelegd, maar waar van de commissie een richtinggevende uitspraak wordt gevraagd. Deze uitspraak wordt verkregen door het uitwisselen van de fractiestandpunten.

  8. 7
    Blok 3, fysiek domein
  9. 7

    De commissie formuleert, op basis van de fractiestandpunten die in de commissievergadering worden uitgewisseld, een advies aan de gemeenteraad voor de verdere behandeling. Eventuele vragen over deze voorstellen kunnen tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de vergadering bij de griffie worden ingediend. Vragen die na die tijd zijn ingediend zullen niet tijdig beantwoord kunnen worden.

  10. 7.1

    De gemeente Moerdijk heeft een Specifieke Uitkering voor een Lokale Aanpak Isolatie toegekend gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeenteraad wordt gevraagd om dit budget van € 1.002.250 beschikbaar te stellen voor een subsidie voor het isoleren van eigen woningen.

    Voorgesteld besluit

    1. Een subsidieplafond vast te stellen van € 1.100.000 voor de nog vast te stellen Subsidieregeling isolatie eigen woningen.
    2. Hiervoor een budget van € 1.002.250 beschikbaar te stellen, te dekken uit de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie van het ministerie van BZK, en van dit budget € 200.000 in 2024 op te nemen op de begrotingspost lokale aanpak isolatie en voor 2025 en 2026 het restant mee te nemen met de meerjarenbegroting 2025-2028.
    3. Het restant van € 97.750 voor het subsidieplafond te dekken uit de op 8 december 2022 reeds door de raad voor een isolatie aanpak beschikbaar gestelde middelen binnen het budget Energiemaatregelen.

  11. 8
    Sluiting